Produkt wysyłamy w ciągu 24h.
Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.
Produkt objęty jest roczną gwarancją.
Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.
VITALMAX DEXTROZA PLUS to preparat, zawierający 95% dekstrozy i 5% maltodekstryny.
Dekstroza to cukier prosty, który poprawia bilans energetyczny organizmu oraz wytrzymałość mięśniową.
Maltodekstryna to węglowodan złożony, wolniej uwalniający się do krwiobiegu.
Główną zaletą odżywki VITALMAX DEXTROZA PLUS jest to, że jej użycie powoduje natychmiastowe wydzielanie insuliny we krwi co powoduje lepsze wykorzystanie substancji anabolicznych w organizmie, szczególnie aminokwasów i kreatyny.
Dekstroza przyjęta z kreatyną zwiększa efektywność tej ostatniej nawet o 50%, dlatego jest najskuteczniejszym dodatkiem stosowanym w kuracjach kreatynowych.
Praktyka pokazuje, że jest skuteczniejsza od nawet od nowej generacji transporterów kreatyny.
PREPARAT VITALMAX DEXTROZA PLUS TESTOWANO LABORATORYJNIE POD WZGLĘDEM CZYSTOŚCI SKŁADU
SKŁADNIKI AKTYWNE: | Dextroza Plus | |
Porcja: | 30g | |
Ilość porcji w opakowaniu: | 11 | |
Opakowanie: | 330g | |
Zawartość: | w 100g: | zaw: |
wartość energetyczna | 1672kJ/393kcal | |
Dekstroza | 95g | |
Maltodekstryna | 5g | |
Białko | 0g | |
Węglowodany | 98g | |
Tłuszcz | 0g | |
Składniki: dekstroza, maltodekstryna. |
* % Referencyjna wartość spożycia
Sposób użycia:
30-40g rozpuścić w szklance wody.
Taką porcję należy wypić do każdej dawki kreatyny.
W przypadku stosowania preparatu VITALMAX DEXTROZA PLUS bez łączenia z kreatyną, należy porcję wypijać bezpośrednio po treningu.
1 łyżeczka od herbaty – 4g
1 łyżka stołowa - 13g
W przypadku stosowania preparatu VITALMAX DEXTROZA PLUS bez łączenia z kreatyną, należy porcję wypijać bezpośrednio po treningu.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.