Fitmax® Base L-Glutamine 4000 to środek spożywczy zawierający wysokiej jakości mikronizowaną L-glutaminę oraz witaminę B6, umożliwający uzupełnienie diety w tak bardzo ważne dla organizmu substancje.
Produkt przeznaczony dla osób aktywnych fizycznie i sportowców wyczynowych jako środek ułatwiający rozwój siły i masy mięśniowej.
L-glutamina to endogenny aminokwas odgrywający fundamentalną rolę w metabolizmie azotu. Efektywnie wpływa na tempo produkcji białek, ograniczając jednocześnie ich rozpad w organizmie (działa antykatabolicznie). Bierze udział w bardzo ważnych procesach syntezy, resyntezy oraz transaminacji wszystkich niezbędnych dla organizmu aminokwasów, skutecznie regulując tym samym gospodarkę azotową.
L-glutamina wpływa również na proces uzupełnienia glikogenu, poprzez przyspieszenie procesu jego produkcji.
Ważną rolą L-glutaminy jest znaczące hamowanie produkcji kwasu mlekowego, co przekłada się na poprawę regeneracji powysiłkowej.
L-glutamina stanowi około 50% ogólnej puli aminokwasów w komórkach mieśniowych, a jej zapotrzebowanie w mieśniach znacznie wzrasta podczas treningów oraz różnego rodzaju wysiłków fizycznych. Produkt Fitmax® Base L-Glutamine 4000 mający w swoim składzie łatwiej przyswajalną i bardziej aktywną formę glutaminy umożliwia utrzymanie odpowiedniego stężenia tego aminokwasu w organizmie, wpływając na skuteczny przyrost beztłuszczowej masy mięśniowej.
Z myślą o większej skuteczności działania Fitmax® Base L-Glutamine 4000 został dodatkowo wzbogacony o witaminę B6, która potęguje przyswajanie aminokwasu.
Sposób użycia: 2,5 miarki ( 4g ) od 2 do 3 razy dziennie rano, przed i po treningu.
Popić dużą ilością wody lub napoju zawierającego węglowodany (min.250-300ml).
W opakowaniu znajduje sie miarka. 1 miarka to 1,6 gram produktu.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Produkt, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.