Wegańskie danie pełne energii i smaku! Soczyste tofu, sprężysty makaron orzo i wyrazisty sos teriyaki tworzą idealnie zbilansowaną kompozycję inspirowaną kuchnią azjatycką. To nie tylko uczta dla podniebienia – to także źródło roślinnego białka, które wspiera Twoje cele treningowe. Idealne jako szybki posiłek po treningu lub sycący lunch w ciągu dnia.
Składnik / Nutrient |
w 100g / per 100g |
w porcji* / per portion* |
Wartość energetyczna (kJ/kcal) / Energy (kJ/kcal) |
586/140 |
2462/588 |
Tłuszcz (g) / Fat (g) |
2,3 |
9,7 |
w tym kwasy nasycone (g) / of which saturates (g) |
0,3 |
1,4 |
Węglowodany (g) / Carbohydrates (g) |
22,6 |
95,1 |
w tym cukry (g) / of which sugars (g) |
5,7 |
23,8 |
Błonnik (g) / Fibre (g) |
1,0 |
4,2 |
Białko (g) / Protein (g) |
7,1 |
29,7 |
Sól (g) / Salt (g) |
0,76 |
3,2 |
Składniki: Makaron orzo 42 % (mąka z pszenicy durum, woda, olej rzepakowy), sos 30 % [woda, koncentrat soku jabłkowego, cukier trzcinowy, czosnek, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), skrobia kukurydziana, białko grochu, sól, koncentrat soku z cytryny, przyprawy], tofu 18 % (woda, soja, sól), warzywa 9 % [soczewica zielona 6 %, kiełki stir-fry 2 % (fasola Mung, soczewica zielona, soczewica brązowa, cieciorka), marchew 1 %].
Produkt zawiera: soję, gluten. Może zawierać: mleko, rybę, gorczycę, seler, orzeszki arachidowe i inne orzechy.
1.Kuchenka mikrofalowa:
Nakłuj lub zdejmij folię z talerzyka i umieść w kuchence. Ustaw moc na 850W i podgrzewaj przez 2,5 min.
2. Naczynie z wodą:
Umieść zamknięty talerzyk w naczyniu z gotującą się wodą, podgrzewaj 10 min.
3. Patelnia, garnek:
Zawartość talerzyka podgrzewaj w naczyniu przez 10 min.