Kozieradka, zwana również greckim sianem lub bożą trawką, jest rośliną pochodzącą z regionu Morza Śródziemnego i Azji Zachodniej, popularna w medycynie chińskiej, greckiej, egipskiej i indyjskiej. Stosowanie kozieradka sięga starożytności, na przykład Egipcjanie używali go do balsamowania ciał, podczas gdy inne narody stosowali w formie przemiału, jako herbatę w celu ochrony zdrowia i wspomagania łatwiejszego trawienia. Ponadto, ze względu na wszechstronne zastosowanie i słodkawy smak jest popularnym składnikiem stosowanym w kuchniach wielu narodów. Na Bliskim Wschodzie stosuje się liście i nasiona tej rośliny do aromatyzowania tradycyjnych potraw - jest na przykład niezbędnym składnikiem indyjskiego curry - ale często jest wykorzystywany także do robienia chleba i herbaty. Zw względu na intensywny, słodki zapach Amerykanie często zastępują nim syrop klonowy.
Naturalny ekstrakt roślinny zamknięty w kapsułce
Dzięki temu, że produkt BioTechUSA Fenugreek jest dostępny w formie kapsułek, możemy go łatwo przyjąć i zabrać ze sobą w dowolne miejsce. Opakowanie zawiera 30 dziennych porcji, więc w dogodny sposób możemy przeprowadzić nawet jednomiesięczną kurację.
Zawartość |
2 kapsułki
|
Ekstrakt z nasion kozieradki
|
1500 mg
|
Składniki: Ekstrakt z nasion kozieradki (Trigonella foenum-graecum) 74,2%, otoczka kapsułki [żelatyna, substancja glazurująca (szelak), barwnik (tlenki i wodorotlenki żelaza), regulator kwasowości (wodorotlenek amonu), regulator kwasowości (wodorotlenek potasu)], substancja wypełniająca (fosforany wapnia), substancje przeciwzbrylające (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).
Spożywać 2 kapsułki dziennie popijając duża ilością płynu! Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia!
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Produkt, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.