Nie jest dziełem przypadku, że kwas hialuronowy i kolagen od tak dawna wykorzystywane są do pielęgnacji urody. A przecież wcale nie ma tu mowy o sztucznie stworzonych cudownych środkach. Organizm człowieka również wytwarza te substancje, które zarówno u kobiet jak i u mężczyzn pełnią podobnie ważną funkcję biologiczną. Na zdolność wytwarzania kolagenu przez nasz organizm wpływa wiele czynników.
Nasz produkt Hyaluronic&Collagen firmy BioTechUSA jest teraz dostępny z odświeżonym składem i w nowym opakowaniu. Podwyższona* zawartość kolagenu pochodzi z 2 różnych źródeł, hydrolizowaną, sproszkowaną chrząstkę zawierającą kolagen typu II dostarcza chroniona znakiem towarowym formuła ChondrActiv®. W produkcie znajdziemy również witaminę C, która przyczynia się do odpowiedniego wytwarzania kolagenu i poprzez to - między innymi - do zapewnienia prawidłowego stanu i funkcjonowania skóry.1 Znajdująca się w formule witamina A pomaga zachować zdrową skórę.2 Ponadto skład uzupełniono aminokwasami, które odgrywają rolę w budowie kolagenu.
*W porównaniu do zawartości kolagenu w naszej poprzedniej wersji produktu Hyaluronic&Collagen.
Składniki |
Dzienna porcja: 2x2 kapsułki | Ilość porcji w opakowaniu produktu: 30
|
4 kapsułki
|
RWS** (4 kapsułki)
|
hydrolizowany kolagen
|
1500 mg
|
***
|
hydrolizowana chrząstka w proszku
- w tym kolagen typu II
|
300 mg
165 mg
|
***
***
|
kwas hialuronowy
|
130 mg
|
***
|
Witamina C
|
160 mg
|
200%
|
Witamina A
|
800 µg
|
100%
|
L-lizyna
|
100 mg
|
***
|
L-prolina
|
100 mg
|
***
|
**Dzienne referencyjne wartości spożycia dla osób dorosłych. / ***RWS nie zostało ustalone.
|
Składniki: Hydrolizowany kolagen 50,6%, otoczka kapsułki [żelatyna, substancja glazurująca (szelak), barwnik (tlenki i wodorotlenki żelaza), regulatory kwasowości (wodorotlenek amonu, wodorotlenek potasu)], ChondrActiv® hydrolizowana chrząstka w proszku 10,1%, kwas L-askorbinowy, kwas hialuronowy 4,8%, chlorowodorek L-lizyny 4,2%, substancja wypełniająca (żel celulozowy), L-prolina 3,4%, substancje przeciwzbrylające (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu), preparat octanu retinylu [stabilizator (guma arabska), octan retinylu, przeciwutleniacz (alfa-tokoferol), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)].
Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym mleko, jaja, gluten, soję, orzeszki ziemne, skorupiaki, ryby, mięczaki i składniki żywności zawierające dwutlenek siarki.