Naturalne wzmocnienie organizmu.
Beta glukan – substancja naturalnie występująca w ścianach komórkowych wielu roślin, grzybów i mikroorganizmów.
Najbardziej aktywną formą jest beta glukan 1,3/1,6 D występujący m.in. w ścianie komórkowej drożdży.
Opatentowana, zaawansowana technologia pozyskiwania gwarantuje jego wysoką czystość a co za tym idzie wysoką skuteczność działania.
Beta glukan zwiększa lepkość pokarmów, formuje kleisty roztwór w żołądku, dzięki czemu glukoza jest przyswajana stopniowo i nie ma dużych wahań cukru we krwi po posiłku.
Po spożyciu pokarmu zawierającego beta-glukan dłużej utrzymuje się uczucie sytości. Uczucie pełności zapewnia spowolnienie opróżniania żołądka i przechodzenia treści do jelita cienkiego, uzyskiwane dzięki wspomnianej właściwości błonnika pokarmowego – lepkości. Poza tym beta glukan wykazuje zdolność do wydłużania stężenia cholecystokininy po posiłku - hormonu przewodu pokarmowego, który hamuje apetyt.
Beta glukan zmacnia odporność organizmu, poprzez aktywację komórek układu immunologicznego - makrofagów, limfocytów T - odpowiedzialnych za eliminację obcych substancji i komórek z organizmu.
Cechy unikatowe produktu:
• Najbardziej aktywna forma beta glukanu (1,3/1,6 D).
• Wysoki stopień czystości (85%) gwarantujący skuteczność działania.
• Produkt bez dodatków.
Opakowanie: 90 kapsułek Vcaps, 1 kapsułka zawiera 195 mg beta glukanu.
Składniki: wyciąg z drożdży piwowarskich (Saccharomyces cervisiae) 85% beta glukan 1,3/1,6 D, stabilizator hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki kapsułki).
Sposób użycia: 1 kapsułka 2 razy dziennie przed posiłkiem.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.