NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM 10.2023 r.
Pure Veg DHA znajduje się ok. 60% oleju z alg w tym min. 200 mg kwasu dokozaheksaenowego (DHA).
Kwas DHA to nienasycony kwas tłuszczowy z grupy Omega 3, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jest to kwas egzogenny dlatego musi być przede wszystkim dostarczany z pożywieniem.
Jest ważnym składnikiem budulcowym wszystkich błon komórkowych i nerwów, jego wysokie stężenie znajduje się przede wszystkim w korze mózgowej i siatkówce oka.
Badania epidemiologiczne pokazują, że DHA jest szczególnie ważny dla prawidłowego funkcjonowania mózgu.* Wspomaga procesy poznawcze takie jak pamięć, koncentracja, zapamiętywanie zarówno u dzieci jak i dorosłych.
Dobrze udokumentowany jest również jego udział w prawidłowym rozwoju i funkcjonowaniu siatkówki oka. Suplementowanie kwasem DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia.* Matki spożywające kwas DHA wspomagają prawidłowy rozwój oczu u płodu jak i niemowląt karmionych piersią.**
* Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie
**Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 200 mg DHA dziennie
Składniki aktywne w
|
2 caps (porcja)
|
Kwas dokozaheksaenowy
|
400 mg
|
Składniki:
Olej z mikroalg Schizochytrium sp., nośnik (skrobia kukurydziana modyfikowana), stabilizatory (glicerol, karagen), wysokooleinowy olej słonecznikowy, woda oczyszczona, substancja utrzymująca wilgoć (sorbitole), przeciwutleniacz (estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego, mieszanka tokoferoli), naturalny aromat, lecytyna słonecznikowa, barwnik (karoteny, karmel amoniakalno-siarczynowy).
Sposób użycia:
2 kapsułki dziennie.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.