Now Xanthan Gum Pure Powder | 170g

Guma ksantanowa i jej zalety

  • służy jako substytut glutenu
  • nie ma żadnego smaku ani zapachu
  • służy jako stabilizator i emulgator
  • jest to idealny substytut glutenu
  • szeroki zakres zastosowania w recepturach
  • 49,90 zł
  • szt.

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Guma ksantanowa jest drobnym proszkiem bez smaku i zapachu. Służy jako stabilizator i emulgator, który wiąże wodę, a tym samym jest doskonałym substytutem glutenu. Zapewnia również dłuższą trwałość ciasta. Ciasto jest bardziej miękkie, grubsze i lepiej trzyma swój kształt. Gumę ksantanową docenisz podczas pieczenia, a także przygotowywania domowych ciast, sosów sałatkowych i sosów.

Składniki: Guma ksantanowa

Wartości odżywcze: 1 porcja

  • Wartość energetyczna: <5
  • Tłuszcze: 0 g    
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
  • Węglowodany: <1 g    
  • - w tym cukry: 0 g
  • Białko: 0 g
  • Sól: 0 g

Nie stosować w żywności lub napojach dla niemowląt lub dzieci poniżej 2 lat.