OstroVit Collagen Jelly to kolagenowa, niskokaloryczna galaretka bez dodatku cukru, która dostarcza do organizmu cenne mikroskładniki, takie jak witamina A, witamina C czy witamina E. To źródło kolagenu morskiego typu I, którego struktura przypomina kolagen ludzki, co sprawia, że hydrolizowane peptydy kolagenu rybiego wyróżniają się świetną przyswajalnością w organizmie człowieka. OstroVit Galaretka Kolagenowa to wartościowa przekąska, dostępna w różnych, owocowych wariantach smakowych.
OstroVit Galaretka Kolagenowa - (nie)zwykła galaretka
Kolagen to jedno z głównych białek budulcowych ustroju, które stanowi naturalny polimer i istotny składnik substancji międzykomórkowej organizmów zwierzęcych.
Ponieważ poziom kolagenu w ustroju zmniejsza się wraz z wiekiem na skutek naturalnych procesów starzenia, warto dostarczać związek do organizmu również z zewnątrz - kolagen występuje m.in. w kościach czy ścięgnach zwierzęcych. Ciekawym, lecz nietuzinkowym źródłem substancji jest także OstroVit Galaretka Kolagenowa. To suplement diety w formie owocowego deseru, który dostarcza do ustroju hydrolizowane peptydy kolagenu rybiego. Struktura związku przypomina kolagen ludzki, co sprawia, że substancja dobrze przyswaja się w organizmie człowieka. Dodatkowo kolagen morski typu I wyróżnia się niższą masą cząsteczkową, co pozytywnie wpływa na jego absorbcję. OstroVit Galaretka Kolagenowa to produkt stworzony dla spragnionych innowacyjności konsumentów, którzy nie potrafią odmówić sobie słodkiej, owocowej przyjemności.
Składniki odżywcze OstroVit Galaretka Kolagenowa:
OstroVit Galaretka Kolagenowa to źródło witaminy A, która przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza, a także do utrzymania właściwego stanu błon śluzowych. Związek również pomaga zachować zdrową skórę i wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
W suplemencie diety można znaleźć też witaminę C, która pomaga w utrzymaniu właściwego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich, jak również przyczynia się do optymalnego funkcjonowania układu nerwowego. Mikroskładnik wspiera prawidłową produkcję kolagenu w celu zapewnienia właściwego funkcjonowania kości, a także w celu zapewnienia optymalnego funkcjonowania skóry.
Witamina E obecna w preparacie pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Wartości odżywcze |
1 porcja po przygotowaniu (216 g) |
% RWS* |
Na 100 g po przygotowaniu |
Wartość energetyczna |
115 kJ / 27 kcal |
- |
53 kJ / 13 kcal |
Tłuszcz |
0 g |
- |
0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
- |
0 g |
Węglowodany |
0 g |
- |
0 g |
- w tym cukry |
0 g |
- |
0 g |
Białko |
7 g |
- |
3.2 g |
Sól |
0 g |
- |
0 g |
Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane) |
10 000 mg |
- |
4630 mg |
Witamina A |
160 μg |
20% |
74 μg |
Witamina C |
40 mg |
50% |
18.5 mg |
Witamina E |
2.4 mg |
20% |
1.1 mg |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia
Składniki: Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane), żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K; kwas L-askorbinowy (witamina C), octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E); octan retinylu (witamina A).
Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki.
Porcję 16 g (2.5 miarki) wymieszać w 200 ml gorącej wody, aż do rozpuszczenia. Wystudzić i pozostawić galaretkę w lodówce, aby stężała.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze 15-25°C, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.