Witamina K2 MK-7 200mcg + D3 4000IU 100mcg to unikalna formuła witamin składająca się z naturalnej witaminy K2, która posiada doskonale wchłanialną MK-7 z natto (sfermentowana soja) i naturalnej witaminy D3 otrzymanej z lanoliny, składnika wełny owczej, jest to zatem witamina wyprodukowana/wytworzona w taki sam sposób jak podczas ekspozycji ludzkiej skóry na światło słoneczne.
POZNAJ 7 POWODÓW DLA KTÓRYCH WARTO WYBRAĆ NATURALNĄ WITAMINĘ K2 vitaMK7 + D3 4000IU FIRMY PROGRESS LABS®:
1. Pomaga w prawidłowym wchłanianiu/wykorzystywaniu wapnia i fosforu
2. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu wapnia we krwi
3. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
4. Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i mięśni
5. Bierze udział w procesie podziału komórek
6. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich
7. Przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi
SKŁADNIKI |
JEDNA KAPSUŁKA
|
RWS* |
Witamina K2 vitaMK7
(menachinon-7 Bacillus subtilis natto)
|
200 mcg |
266% |
Witamina D3
(cholecalcyferol z lanoliny)
|
100 mcg |
2000% |
*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia- jedna kapsułka pokrywa 133% dziennego zapotrzebowania przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2 000 kcal) na Witaminę K2 i 1000% dziennego zapotrzebowania przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2 000 kcal) na Witaminę D3
Składniki: Inulina (korzen cykori), kapsułka ( celuloza roślinna - hydroksypropylmetyloceluloza - składnik otoczki, bawnik - dwutlenek tytanu) l-leucyna (aminokwas egzogenny)witamina K2 VitaMK7 (menachinon-7 Bacillus subtilis natto), witamina D3 ( cholecalcyferol z lanoliny)
Sposób użycia: Jedną kapsułkę jeden raz dziennie.Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.