Wysokobiałkowe danie gotowe bez konserwantów w składzie, o smaku azjatyckim z kurczakiem i ryżem. Posiłek pozwala uzupełnić dietę osób aktywnych (białko przyczynia się do budowy i utrzymania masy mięśniowej) oraz jest pomocny w kontroli masy ciała. Metoda konserwacji wysoką temperaturą eliminuje konieczność przechowywania produktu w lodówce. Danie gotowe do bezpośredniego spożycia, najlepiej smakuje po podgrzaniu.
|
w 100 g / per 100 g |
w porcji 420 g / per portion 420 g |
Limity tolerancji1 / Tolerance limits1 |
% RWS2 420 g / % RI2 420 g |
Wartość energetyczna / Energy |
528 kJ / 126 kcal |
2218 kJ / 529 kcal |
– |
26% |
Tłuszcz / Fat |
3,0 g |
12,6 g |
± 1,5 g |
18% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of which saturates |
1,2 g |
5,0 g |
± 0,8 g |
25% |
Weglowodany / Carbohydrates |
17,9 g |
75,2 g |
± 20 % |
29% |
w tym cukry / of which sugars |
1,4 g |
5,9 g |
± 2 g |
7% |
Błonnik / Fibre |
0,5 g |
2,1 g |
± 2 g |
– |
Białko / Protein |
6,9 g |
29,0 g |
± 2 g |
58% |
Sól / Salt |
0,48 g |
2,02 g |
± 0,375 g |
34% |
Ryż parboiled 42,7 %, sos 29,2 % [woda, ekstrakt z miąższu kokosa (ekstrakt z kokosa, woda), niemodyfikowana skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), koncentrat soku jabłkowego, czosnek, cebula, sól, koncentrat pomidorowy, ocet winny czerwony, przyprawy], filet z kurczaka 23 % [filet z piersi kurczaka, sól], warzywa 5 % [papryka czerwona, papryka zielona], grzyby mun 0,15 %.
Produkt zawiera: gluten, soja
Produkt może zawierać: mleko, ryby, gorczycę, seler, orzeszki arachidowe, orzechy
1. W kuchenkce mikrofalowej: Nakłuj folię tacki i umieść w kuchence. Ustaw moc na 850 W i podgrzewaj przez 2,5 minuty.
2. W naczyniu z wodą: Umieść zamkniętą tackę w naczyniu z gotującą się wodą i podgrzewaj 10 minut.
3. Na patelni, w garnku: Zawartość tacki przełóż do garnka bądź na patelnię i podgrzewaj przez 10 minut mieszając.