Witaminy i minerały nie dostarczają energii, ale są niezbędnymi składnikami odżywczymi, biorącymi udział w wielu procesach fizjologicznych.
Ponieważ styl życia i dieta wegańska stają się coraz bardziej popularne na całym świecie, ważną rolę odgrywają suplementy, które spełniają wymagania weganizmu i oczekiwania osób stosujących dietę wegańską.
Vegan Vitamin zawiera wyłącznie wegańskie źródła witamin, minerałów i mikroelementów, które są ważne w codziennym życiu.
Zawiera również składniki ziołowe, takie jak ekstrakt z buraków i alg chlorella.
Zawiera również witaminę D ze źródeł wegańskich. Witamina D pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i prawidłowej funkcji odpornościowej*.
Zawiera również kwasy tłuszczowe omega-3 pochodzenia roślinnego w postaci kwasu alfa-linolenowego. Ta forma jest wykorzystywana przez nasz organizm do produkcji innych rodzajów kwasów tłuszczowych omega-3. Inne ekstrakty roślinne obejmują ekstrakt z pestek winogron i kurkumy.
(1) Witamina B12 bierze udział w normalnych procesach metabolicznych wytwarzających energię, przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, utrzymania prawidłowych funkcji psychologicznych, prawidłowego tworzenia czerwonych krwinek i prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
(2) Witamina D przyczynia się do utrzymania zdrowych kości, zdrowego funkcjonowania mięśni i prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego.
(3) Jod przyczynia się do utrzymania prawidłowych funkcji umysłowych, bierze udział w normalnych procesach metabolicznych wytwarzających energię i przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego.
(4) Selen przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, prawidłowego funkcjonowania tarczycy i ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
(5) Cynk przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.
(6) Wapń przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mięśni i jest niezbędny do prawidłowego utrzymania szkieletu.
*Oświadczenia potwierdzone naukowo, zatwierdzone przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA).