OstroVit Beauty Blend Hair & Skin 360 g
OstroVit Beauty Blend Hair & Skin to kompleksowy suplement diety, który stanowi źródło białka, a także zawiera kolagen, kwas hialuronowy, witaminę C, witaminę A oraz cynk i biotynę. To preparat o pysznym, waniliowym smaku, dostępny w wygodnej w użyciu formie proszku. To produkt bez dodatku cukru, który świetnie sprawdzi się jako uzupełnienie diety wśród osób, którym zależy na zdrowym i pięknym wyglądzie.
- Źródło białka - porcja preparatu zawiera 24 g makroskładnika.
- Kompleksowe źródło cennych składników - jedna porcja suplementu diety dostarcza do organizmu 2550 mg hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego, 40 mg kwasu hialuronowego, a także 80 mg witaminy C, 15 mg cynku, 2500 μg biotyny i 800 μg witaminy A.
- Pyszny wariant smakowy - suplement diety o smaku francuskiej wanilii zachwyca kubki smakowe.
- Bez dodatku cukru - preparat zawiera niskoenergetyczną substancję słodzącą, jaką jest sukraloza, co przyczynia się do obniżenia kaloryczności produktu.
- 1 porcja = 3 miarki = 30 g.
- Wydajność - opakowanie produktu zawiera 12 porcji preparatu.
- Wygodna forma - preparat dostępny w postaci proszku zapewnia bezproblemową podaż suplementu diety i świetnie sprawdzi się wśród osób, które mają trudności z połykaniem tabletek.
OstroVit Beauty Blend Hair & Skin - kompleksowe uzupełnienie diety
Białko - to wielkocząsteczkowy związek chemiczny, zbudowany z reszt aminokwasowych, połączonych wiązaniami peptydowymi. To składnik, który występuje we wszystkich organizmach żywych, a w ludzkim ustroju stanowi ok. 20% całkowitej masy ciała. Białko pełni różnorodne funkcje, m.in. budulcowe, transportowe czy regulujące i jest niezbędne do prawidłowej pracy ustroju. W preparacie OstroVit wykorzystano koncentrat białka serwatkowego z mleka, które wyróżnia się świetną rozpuszczalnością i przyswajalnością, a także krótkim czasem wchłaniania.
Kolagen - jedno z głównych białek budulcowych ustroju, które stanowi naturalny polimer i istotny składnik substancji międzykomórkowej organizmów zwierzęcych. Wykorzystany w preparacie OstroVit kolagen morski typu I to źródło hydrolizowanych peptydów kolagenu rybiego, których struktura przypomina kolagen ludzki. To sprawia natomiast, że substancja świetnie przyswaja się w organizmie człowieka.
Kwas hialuronowy - polisacharyd z grupy glikozaminoglikanów. To substancja, która występuje we wszystkich organizmach żywych, a w ludzkim ustroju wchodzi w skład macierzy międzykomórkowej skóry właściwej oraz stanowi główny składnik mazi stawowej. W preparacie OstroVit wykorzystano hialuronian sodu - pochodną kwasu hialuronowego w postaci soli sodowej, czyli formę, która naturalnie występuje wśród organizmów, co pozytywnie wpływa na biodostępność związku.
Witamina C - kwas askorbinowy - organiczny związek chemiczny zaliczany do witamin rozpuszczalnych w wodzie. To substancja egzogenna, której organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować, dlatego też konieczne jest dostarczanie związku do ustroju z zewnątrz - składnik można znaleźć w pożywieniu w świeżych owocach i warzywach, m.in. w papryce, kalarepie, pomarańczach czy czarnej porzeczce, a także w suplementach diety.
Cynk - pierwiastek chemiczny o symbolu Zn, który w ludzkim organizmie występuje przede wszystkim w mięśniach szkieletowych i kościach, a w mniejszej ilości również w mózgu, trzustce czy wątrobie. To substancja, którą można znaleźć w wielu różnych produktach spożywczych, a za główne źródła cynku uznaje się czerwone mięso, drób, suche nasiona roślin strączkowych, orzechy i pełnoziarniste produkty zbożowe.
Biotyna - heterocykliczny, organiczny związek chemiczny, zaliczany do rozpuszczalnych w wodzie witamin z grupy B. Biotyna niekiedy określana jest również mianem witaminy B7 lub witaminy H. To składnik, który można znaleźć zarówno w żywności pochodzenia zwierzęcego, jak i roślinnego - do źródeł biotyny można zaliczyć bowiem podroby i ryby, a także orzechy i nasiona.
Witamina A - pochodna karotenu należąca do grupy karotenoidów. To składnik zaliczany do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, który jest gromadzony w organizmie człowieka w wątrobie i tkance tłuszczowej. Naturalnie występuje w pożywieniu, w produktach takich jak np. podroby, mleko i przetwory mleczne, warzywa - marchew, bataty, dynia oraz owoce, np. brzoskwinie.
Składniki aktywne |
Na porcję |
% RWS* |
Peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane) |
2550 mg |
- |
Kwas hialuronowy (hialuronian sodu) |
40 mg |
- |
Witamina C |
80 mg |
100% |
Cynk |
15 mg |
150% |
Biotyna |
2500 μg |
5000% |
Witamina A |
800 μg |
100% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia
Wartość odżywcza |
Na porcję |
Na 100 g |
Wartość energetyczna |
507 kJ / 120 kcal |
1689 kJ / 400 kcal |
Tłuszcz: |
2 g |
6.6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1.3 g |
4.2 g |
Węglowodany: |
1.9 g |
6.2 g |
- w tym cukry |
1.9 g |
6.2 g |
Białko |
24 g |
79 g |
Sól |
0.14 g |
0.46 g |
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego z mleka [zawiera lecytyny (1); lecytyny sojowe (2)], peptydy kolagenu rybiego (hydrolizowane), aromaty, kwas L-askorbinowy (witamina C), pikolinian cynku (cynk), kwas hialuronowy (hialuronian sodu), barwnik: karoteny; substancja słodząca: sukraloza; octan retinylu (witamina A), D-biotyna (biotyna).
Produkt może zawierać soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, zboża zawierające gluten, jaja, skorupiaki.
Suplement diety w proszku. Zawiera substancje słodzące. W zależności od użytych składników, obok daty minimalnej trwałości znajduje się symbol (1-2) użytego składnika.