- Źródło protein - jedna porcja produktu zawiera 15 g, czyli 34% wysokiej jakości białka.
- Pyszny wariant smakowy - połączenie rozpływającej się w ustach czekolady ze słodką truskawką to kompozycja, której nie sposób się oprzeć.
- Bez dodatku cukru - mieszanka zawiera niskoenergetyczną substancję słodzącą, jaką jest sukraloza, co przyczynia się do obniżenia energetyczności produktu.
- 1 porcja = 45 g = 4 miarki.
- Wydajność - opakowanie produktu zawiera 8 porcji mieszanki niezbędnej do przygotowania proteinowej babeczki.
- Wygodna forma i krótki czas przygotowania - wystarczy produkt wymieszać z wodą lub mlekiem i wstawić do mikrofalówki na dwie minuty. Dwie minuty - tylko tyle dzieli Cię od wysokobiałkowej chwili słodkiego zapomnienia!
OstroVit Protein Mug Cake - wysokobiałkowy deser
Białko to wielkocząsteczkowy związek chemiczny, zbudowany z reszt aminokwasowych, połączonych wiązaniami peptydowymi. To składnik, który występuje we wszystkich organizmach żywych, a w ludzkim organizmie stanowi ok. 20% całkowitej masy ciała. Białko pełni różnorodne funkcje, m.in. budulcowe, transportowe czy regulujące, i jest niezbędne do prawidłowej pracy ustroju.
OstroVit Protein Mug Cake to mieszanka do samodzielnego przygotowania babeczki proteinowej, rekomendowana w szczególności wśród osób aktywnych fizycznie i sportowców, którzy wyróżniają się zwiększonym zapotrzebowaniem na proteiny. Po wysokobiałkową przekąskę bez oporów mogą sięgnąć również osoby na diecie redukcyjnej oraz prowadzące intensywny tryb życia, którym zależy na chwili słodkiej przyjemności i uzupełnieniu codziennej diety w cenny makroskładnik.
OstroVit Protein Mug Cake to mieszanka, w której za główne źródło protein uznaje się koncentrat białek serwatkowych, czyli substancję, która wyróżnia się dobrą przyswajalnością w ludzkim organizmie, co pozytywnie wpływa na jakość produktu.
Właściwości składników zawartych w OstroVit Protein Mug Cake
Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej, a także pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.
Wartość odżywcza |
Na porcję |
Na 100 g |
Wartość energetyczna |
693 kJ / 166 kcal |
1540 kJ / 369 kcal |
Tłuszcz: |
2.7 g |
6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1.8 g |
3.9 g |
Węglowodany: |
19 g |
42 g |
- w tym cukry |
3.2 g |
7 g |
Błonnik |
2.2 g |
4.8 g |
Białko |
15 g |
34 g |
Sól |
0.82 g |
1.82 g |
Składniki: Pełnoziarnista mąka orkiszowa (zawiera gluten), koncentrat białek serwatkowych (z mleka) [zawiera lecytyny (1); lecytyny z soi (2)], białka jaja w proszku, olej MCT (70%) w proszku z oleju kokosowego mikrokapsułkowany gumą arabską, maltodekstryna, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; skrobia kukurydziana, truskawka liofilizowana (2%), kakao, emulgator: lecytyny; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; aromat, sól, substancja słodząca: sukraloza.
Produkt może zawierać soję, orzeszki ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, skorupiaki, ryby.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancje słodzące. W zależności od rodzaju użytej lecytyny symbol 1-2.
45 g (4 miarki) proszku wsypać do kubeczka, zalać 65 ml wody / mleka / napoju roślinnego i dokładnie wymieszać. Kubek wstawić do mikrofalówki na około 2 min, moc 800 W. Podczas pieczenia sprawdzać stopień wyrośnięcia (w razie potrzeby otworzyć drzwi mikrofalówki i poczekać chwilę aż produkt opadnie). Pozostawić na 30 s do wystygnięcia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w temperaturze 15-25°C, w zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.