Spirulina charakteryzuje się największą ilością białka ze wszystkich znanych roślin jadalnych. Jest źródłem kompletnego białka o 18 aminokwasach. Białko stanowi około 60-70% suchej masy spiruliny i z tego względu potocznie zwie się zielonym mięsem. Może ona stanowić świetne uzupełnienie diety dla osób, które ograniczają spożycie produktów mięsnych czy białka mlecznego np. wegetarian. Mogą również być dobrą alternatywą źródła peptydów dla osób z nietolerancją białka z innych produktów wysokobiałkowych. Spirulina bogata jest w kilka form siarki, co może być wyczuwalne w jej smaku, który przypomina gotowane jajka. To kolejny istotny składnik, który pomaga wzmocnić układ odpornościowy, jak również poprawę kondycję skóry. Niebieski barwnik zawarty w spirulinie odznacza się właściwościami oczyszczającymi, bowiem może wspomagać detoksykację organizmu w szczególności u osób nadużywających alkohol czy palących papierosy.
Spożywać 2 g (4 miarki) dziennie. Popić dużą ilością wody. Można również dodawać do koktajli, jogurtów, soków. Proszę użyć miarki dołączonej do opakowania (1 ml).
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.
Zdjęcie produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu. Związane jest to z coraz częstszymi zmianami wzorów przez producentów. Podobnie może być ze smakiem. Smak odżywki na zdjęciu nie jest tożsamy ze smakiem zakupionej odżywki.