Progress Labs MSM 500mg Siarka organiczna | 250 kapsułek

  • Zmniejsza potreningową bolesność mięśni a także wpływa na ich regenerację
  • Podczas suplementacji odnotowuje się zmniejszenie kreatyniny oraz bilirubiny w osoczu.
  • Znacząco wpływa na poprawę skóry, włosów i paznokci, nadając im wyjątkowo zdrowy wygląd.
  • Skutecznie odbudowuje ścięgna oraz więzadła, zapewnia regenerację i poprawne funkcjonowanie stawów.
  • Uczestniczy przy syntezie kolagenu (główne białko tkanki łącznej)
  • Zapobiega przedwczesnemu wypadaniu włosów, a także wzmacnia je poprzez poprawę ich struktury.
  • 34,00 zł
  • szt.

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

MSM to skrót od metylosulfonylometan czyli po prostu siarka organiczna. Występuje on w przyrodzie w świeżych warzywach, owocach, herbacie, produktach zbożowych oraz w świeżym krowim mleku. Niestety jest dość delikatny i bardzo łatwo go „zniszczyć” gotowaniem lub pasteryzacją. MSM traci się również przez zamrażanie oraz naświetlanie. Niestety, dziś warzywa i owoce się hoduje a nie uprawia. Proces konserwacji niszczy MSM praktycznie do zera. Siarka organiczna (MSM) ma niesamowite właściwości profilaktyczne i terapeutyczne. Odkrycie tych właściwości jest jednym z największych odkryć medycyny ortomolekularnej. Posiada właściwości odtruwające, detoksykujące, anaboliczne i odbudowujące.

SKŁADNIKI

JEDNA TABLETKA

MSM (metylosulfonylometan)

500mg 
L-Leucyna

 

10mg

 

Składniki: MSM – (metylosulfonylometan), kapsułka (żelatyna - składnik otoczki), L-Leucyna (aminokwas egzogenny)

Jedną kapsułkę dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.

 

Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.