Dostępne smaki: wanilia, kokos, pistacja, słony karmel x1
100% WHEY ISOLATE to najlepszej jakości białko wyprodukowane z izolatu serwatki oraz z hydrolizowanego białka serwatki.
Formuła ta zawiera mniej węglowodanów niż kiedykolwiek wcześniej! Izolaty, w porównaniu do koncentratów charakteryzują się wyższą zawartością procentową białka, zawierają ponadto mniej cukru (włącznie z laktozą) oraz tłuszczu.
Suplementy białkowe są źródłem kwasów azotowych oraz niezbędych aminokwasów, które organizm wykorzystuje do wzrostu i utrzymania tkanek ciała. 100% WHEY ISOLATE przyczynia się do utrzymania i rozwoju masy mięśniowej oraz utrzymania prawidłowego stanu tkanki kostnej*.
Białka mleka są tak zwanymi białkami kompletnymi, ponieważ dostarczają one organizmowi wszystkich 9 aminokwasów niezbędnych (tj.histydyny, izoleucyny, leucyny, lizyny, metioniny, fenyloalaniny, treoniny, tryptofanu, waliny), których nie jest on w stanie samodzielnie syntezować i muszą być one dostarczane wraz z prawidłowo zbilansowaną dietą lub suplementacją.
100% WHEY ISOLATE wzbogacony został dodatkowo w taurynę, a także L-glutaminę, która jest najobficiej występującym wolnym aminokwasem w ludzkiej krwi.
*Oświadczenie udowodnione naukowo przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) oraz zatwierdzone przez Komisję Europejską (EC)
Zawartość w
|
Jednej porcji
(100g)
|
Wartość energetyczna
|
1462 kJ
|
|
348 kcal
|
Tłuszcz
|
<0.5 g
|
w tym tłuszcze nasycone
|
<0.5 g
|
L-glutamina
|
1000 mg
|
Węglowodany
|
0.5 g
|
- w tym cukry
|
1887 mg
|
Białko
|
84 g
|
Sól
|
0.48 g
|
Składniki:
Bananowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromat (bananowy), L-glutamina, substancje słodzące(sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka), regulator kwasowości (kwas cytrynowy monohydrat).
Brzoskwiniowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromaty (jogurtowy, brzoskwiniowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka), barwnik (żółcień pomarańczowa FCF***).
Czekoladowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], odtłuszczone kakao w proszku (10-12%), aromat (czekoladowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
Czekoladowo- orzechowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], odtłuszczone kakao w proszku (10-12%), aromaty (czekoladowy, orzechowy, waniliowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
Kokosowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromaty (kokosowy, waniliowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
Malinowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromat (malinowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), regulator kwasowości (kwas cytrynowy monohydrat), hydrolizat białka serwatki (z mleka), barwnik (Pąs 4R***).
Pomarańczowego kremu: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromaty (pomarańczowy, waniliowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka), barwniki (żółcień pomarańczowa FCF**, Pąs 4R**).
Truskawkowa: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromat (truskawkowy), L-glutamina, barwnik (Czerwień buraczana), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka), regulator kwasowości (kwas cytrynowy monohydrat).
Waniliowo- jagodowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromaty (waniliowy, malinowy, dzikiej jagody), L-glutamina, barwniki (Czerwień buraczana, Błękit brylantowy FCF), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
Waniliowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromat (waniliowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
Wiśniowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromaty (wiśniowy, waniliowy), L-glutamina, barwniki (Czerwień buraczana), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
*** Może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Wymieszać 1 porcję (25 g) z 300 ml wody, mleka lub innego napoju. Spożywać najlepiej po treningu.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.