Vitalmax 100% Natural Egg Protein | 2000G

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Vitalmax

  • Historia ceny
    Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 239,00 zł brutto
  • 179,00 zł
  • szt.

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

NOWOŚĆ OD VITALMAX!

Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla osób o zwiększonym wysiłku fizycznym.

Vitalmax 100% Natural Egg Protein to najwyższej jakości wysokobiałkowa odżywka zawierająca w swoim składzie wyłącznie białko jaja. Stosowanie odżywek białkowych powinno być ściśle związane z podstawową dietą zawodnika i stanowić uzupełnienie ilości białka w pożywieniu do pożądanej wielkości (w przypadku kulturystów ok. 2g na 1kg wagi). Dzięki odżywkom można dość precyzyjnie regulować proporcje białek i węglowodanów w diecie, przy treningu budującym masę mięśniową. Odżywki wysokobiałkowe wykorzystywane są także w procesach redukcji wagi, a także w stanach pourazowych i rekonwalescencji po zabiegach, itp.

Ovoalbumina jest białkiem o aminogramie najbardziej zbliżonym do białka ludzkiego tzw. "białko idealne", jego przyswajalność przekracza 97%. To właśnie aminogram ovoalbuminy przyjęty został przez WHO jako wzorzec do określanie wartości innych źródeł białka. Białko jaja jest szczególnie odpowiednie dla wegetarian i osób z nietolerancją na laktozę.

  • Proteiny niepochodzące od mleka!
  • Kompletna wysoka wartośc biologiczna!
  • Proteiny najwyższej jakości!
  • Doskonałe dla osób z alergią na proteiny mleczne!
  • Bogate w niezbędne siarczany zawierające aminokwasy!
  • NIe zawiera sztucznych słodzików, ani dodatków barwiących.

 SMAK NATURALNY

Składniki w

100 g

28 g (porcja)

Wartości energetyczne

1599kJ / 382 kcal

448 kJ / 107 kcal

Białko

82,9 g

23,2 g

 w tym BCAA

17,6 g

4,9 g

Węglowodany

7,8 g

2,2 g

 w tym cukry

5,4 g

1,5 g

Tłuszcze

0,00 g

0,00 g

 w tym nasycone

0,06 g

0,01 g

Sól

2,7 g

0,75 g

 

Składniki: Białko jaja kurzego, witamina C, regulator kwasowości - kwas cytrynowy E330.

Sposób użycia: 1-3 razy dziennie 28 g z 300 ml wody lub odtłuszczonego mleka. 

 

Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.