BetterStevia® wykorzystuje pełnowartościowy ekstrakt z liści, w którym zachowane są naturalne właściwości prawdziwej stewii – w przeciwieństwie do innych produktów, które zawierają jedynie wyizolowane frakcje, jak Rebaudiana A (Reb A). Nasza stewia jest przetwarzana w specjalnym, enzymatycznym procesie, dzięki któremu uzyskujemy czysty, pełny ekstrakt stewii o mniej gorzkim smaku. Nasza determinacja dla zapewnienia jakości, czystości i świeżości nadaje naszej stewii pełny, naturalny profil bez kalorii i sprawia, że BetterStevia® jest lepsza!
BetterStevia® Balance™ to wyjątkowy, naturalny produkt, który w jednej, wygodnej saszetce łączy stewię, chrom i inulinę i idealnie nadaje się do wsparcia zdrowego metabolizmu glukozy.* “Balance” czyli równowagę BetterStevia® Balance zawdzięcza zawartości inuliny oraz chromu. Inulina to węglowodan nie ulegający trawieniu, pozyskany z korzenia cykorii, który stanowi pożywienie dla zdrowych bakterii probiotycznych w jelitach.* Chrom to istotny, mineralny składnik diety, niezbędny dla prawidłowego metabolizmu glukozy.*
Ten kartonik jest wykonany w 100% z materiału nadającego się do recyklingu.
Chromium Chelavite® jest zastrzeżonym znakiem towarowym Albion Laboratories.
Pakowane w USA.
Zawartość: 100 saszetek
Dzienne spożycie: BD
Opakowanie starcza na: BD
Masa netto: 110 g
|
Zawartość w porcji |
% Dziennej wartości |
Kalorie |
0 |
|
Całkowita zawartość węglowodanów |
1 g |
< 1%* |
Całkowita zawartość cukrów |
0 g |
† |
Całkowita zawartość węglowodanów |
0 g |
0% |
Zawiera 0 g cukrów dodanych |
|
0%* |
Chrom (z Chromium Chelavite®) |
50 µg |
143%* |
Inulina (z korzenia cykorii) |
900 mg |
† |
Ekstrakt z liści certyfikowanej ekologicznej stewii |
130 mg |
† |
* Procent dziennej wartości odpowiada diecie 2 000 kalorii.
† Dzienna wartość nie została określona.
Składniki
Krzemionka.
W procesie produkcji nie wykorzystano składników pochodzących z pszenicy, glutenu, soi, mleka, jajek, ryb, skorupiaków ani orzechów drzewnych. Wyprodukowano w zakładzie stosującym zasady dobrej praktyki wytwarzania (GMP), w którym przetwarza się składniki innych preparatów zawierające te alergeny.
Produkt wegetariański/wegański.